duminică, 22 septembrie 2013

Campul inimii creatoare definit de GREGG BRADEN

Conferinta GREGG BRADEN      Bucuresti, 31 august-01 septembrie

 Momentul de rascruce Adevarul profund. Viata pe muchie de cutit" Trecutul Omenirii a functionat bine, ca dovada ca suntem aici, acum.
Acum – am ajuns la extreme in absolut toate aspectele vietii noastre (incepand cu clima).
Suntem intr-o criza de gandire. Gandirea trebuie sa inteleaga ca sunt necesare solutii noi. Acum, chiar in acest moment, avem solutii pentru absolut toate problemele existente (energetice, alimentare, financiare,..)
Dar nu exista, inca, niciun conducator care sa inteleaga aceasta si sa dea prioritate solutiilor noi.
Lumea pe care o stim nu mai exista. Majoritatea oamenilor asteapta ca ea sa se intoarca. Ceea ce nu mai este posibil.
Stramosii nostri, de pe toate meridianele Pamantului, credeau in ciclurile de timp si stiau despre schimbare – climaterica, umana... Ei nu separau Natura, de Om.
.................................................
Toate traditiile transmit info pentru noi, cei de acum, despre incheierea unei epoci in timpul nostru de viata (cu accelerare in perioada 01.08.1990 – 22.08.2012, dupa date stiintifice corelate privind Universul nostru).

 Asadar, o epoca din istoria Pamantului/Omenirii s-a incheiat. Este o epoca ce, fizic, a durat 5 125 de ani (dupa calendarul mayas, care se coreleaza cu multe alte date din intrega lume) si este consemnata, in mod specific fiecareia, de catre toate civilizatiile de dinaintea noastra. Este a cincea epoca care se incheie in istoria cunoscuta a Omenirii. Primele patru au fost epoci de colaborare/intelegere intre oameni (ca dovada ca arheologii n-au gasit arme sau schelete macelarite, inainte de acesti apoximativ 5 000 de ani).
A cincea, cea care tocmai se incheie, a fost de experimentare a confruntarii/razboiului: a concurentei – pe toate planurile.
Noi, acum, incepem/traim o noua epoca - epoca reintalnirii cu noi insine, cei in armonie cu Natura si cu noi insine.
Cum putem alege ce ne este necesar? (eu: fac din nou precizarea: a fi necesar = ceea ce este pentru binele nostru cel mai inalt, al celor implicati, al Universului – cu totii una suntem!; a trebui = o impunere, fie chiar si din partea noastra. Asa ca, atentie, prieteni: evitati sa ganditi in termeni de 'trebuie' si introduceti in constienta 'necesar'. Este esential – sa intelegem si sa aplicam! )
Unica intrebare care ne aduce orice raspuns: Cine sunt eu?
Cand lumea se schimba, si noi este necesar sa ne schimbam odata cu ea.
Presupunerile gresite ne-au adus aici (gresite in sensul ca, aparent, au lucrat contra noastra; de fapt, ne-au ajutat sa ne cunoastem si sa putem sa facem alegerile pentru binele nostru cel mai inalt, al celor implicati, al Universului). Dovezile stiintifice nu confirma presupunerile despre evolutia Omenirii.
Natura se bazeaza pe cooperare (ajutor reciproc), nu pe concurenta.
Concurenta are, de fapt, doua aspecte:
benefic: cineva devine foarte bun in ceva si ceilalti il urmeaza
distructiv: aduce un beneficiu cuiva in defavoarea altcuiva; genereaza violenta.
Acum, stiinta (aparuta, in modul in care o percepem noi, acum aproximativ 300 de ani, dupa inceputul revolutiei industriale) incepe sa aduca dovezi ca suntem interconectati (ex.- holografic, deja stim ca: aici = acolo; acum = atunci).
Exista ceva pe care l-am numit Matrice Divina/Camp/Holograma cuantica. 
Comunicam cu Matricea Divina/Camp/Holograma cuantica prin emotia umana. 
Ca dovada, s-a inregistrat stiintific ca, in prezenta emotiilor negative, ADN-ul nostru este 'strans' si apare 'relaxat' cand traim emotii pozitive. 
Asadar, vechile modele de 5 000 de ani nu ne mai servesc. Revenim la originile noastre, la a gandi cu inima (s-a dovedit stiintific recent ca in inima exista o zona distincta, considerata 'creierul inimii').

Stim ca exista o permanenta conversatie inima-creier, iar calitatea acesteia este esentiala si a primit denumirea de 'coerenta' (ideal: sa fim la fecventa de 0,10 Hz). 
Cea mai lunga calatorie este cea dintre minte si inima. Sentimentul este rugaciune.

- 'Atributul oricarui adevar profund este ca opusul lui este tot un adevar profund' – Niels Bohr.
- Raspunsul se afla in intrebare/problema.
Acestea doua ne ajuta sa intelegem calea noastra actuala/viitoarea – cooperarea.
Putem depasi conceptele vechi, bazate pe competitie/conflict.
......Civilizatia este ciclica. Toate populatiile stravechi au transmis aceste info (indigenii din America Centrala si de Sud: patru cicluri trecute, bazate pe conlucrare, si cel pe care-l incheiem noi, bazat pe competitie)
Asadar, puterea emotiei ne conecteaza cu lumea.
Indienii Hopi au o profetie (pe care au facut-o cunoscuta si la ONU, direct printr-unul dintre inteleptii lor), inscrisa pe Piatra Profetiei, care are peste 3 000 de ani si cuprinde o Harta Hopi a Vietii, lasata de cei din ciclul de dinainte. Este o poveste ilustrata a ciclului nostru de timp. Ni se spune ca exista doua cai de evolutie si este doar alegerea noastra pe care dintre ele mergem:
-a Fricii – in care lucreza profitul, conflictul si lacomia. Oamenii sunt reprezentati in bazorelief, printr-un corp neatasat de cap (absolut genial!!!), deoarece nu se cunosc pe ei si merg spre o cale termica (supraincalzire), din lipsa/epuizare de tot/orice, in fiecare domeniu.
-a Iubirii – in care lucreaza conlucrarea si echilibrul. Oamenii se cunosc pe ei insisi si traiesc in abundenta (inclusiv de mancare, pentru ca se consuma cat/ce e necesar organismului, ceea ce duce si la abundenta de... sanatate!).
Exista si o a treia cale, care le leaga pe cele doua la un moment dat, cand e posibil sa inceapa sa apara extremele.
Pe cea de a doua cale, a Iubirii, exista trei obstacole: cele doua razboaie mondiale si un al treilea, pe care nu il stiu Hopi (implicit noi). Va avea loc dupa punctul de turnura/alegere (1998). Noi, acum, alegem. (ex. - cartile rezista la fluctuatiile magnetice ce pot exista din cauze exterioare noua - activitatea Soarelui, in timp ce PC-urile, nu)
Cum facem alegerea – la nivel de Omenire si individual?
Raspunsul il putem afla tot ascultand vocile stramosilor, prin persoane in viata (de peste 120-130 de ani, in Tibet si-n alte parti ale lumii), care ne spun sa traim din inima, fara resentimente, cu compasiune (intelegere + iubire), facand si miscare fizica si avand grija si la ce/cat mancam.
Cheia longevitatii este emotia din inima. 
Coerenta este cea care ne-o asigura. 

Fiecare organ al nostru este capabil sa se regenereze, dar e necesar ca noi sa-i cream conditii: campuri electric/magnetic/emotional favorabile .
In Occident, la persoanele peste 65 de ani, principala boala este de inima: emotiile negative sunt o rana/durere nerezolvata, care se traduce fizic ,prin aceasta boala.
Toti suferim acum, pentru ca lumea pe are o stiam nu mai exista.
Putem supravietui, daca traim in inima.
Suntem in inima, daca/cand reusim sa lasam experientele sa existe, fara sa ne atasam de ele. Abilitata noastra de a raspunde la experientele vietii, intr-un mod sanatos a fost numita rezilienta. (eu: Vedeti?!? Sunt masuratori strict stiintifice – Gregg le-a aratat si demonstrat pe scena, dar eu nu am cum, aici – nu asta mi-am propus.) Prin urmarirea/coordonarea conversatiei permanente creier-inima (de fapt, corect cantitativ: inima-creier) putem sa eliberam stresul/tensiunea: trauma e diferita de apreciere, asadar creierul primeste semnale diferite de la inima si elibereaza substante diferite in organism.
Prin sentimente de apreciere/recunostinta/atentie ajungem la o coerenta maxima, ce aduce dupa ea rezilienta maxima.
Concret – cum?

Avem trei etape foarte clare de urmat:
-atingem fizic (cu palma, cu degetele – cum simtim fiecare) centrul inimii (atentia merge acolo)
-cream unul dintre cele trei sentimente - apreciere/recunostinta/atentie. (eu: Evident, la inceput poate fi mai greu de facut asta, dar fiecare dintre noi a trait astfel de momente in viata si tot ce avem de facut este sa ne reamintim cum ne-am simtit atunci. Da, atat e de simplu!!)
-respiram ca si cum o facem din acel sentiment (eu: si asta e mai complicat de descris decat de facut!). (Atletii stiu foarte bine asta: chiar si in plin efort maxim pot avea coerenta maxima in inima.)

Metoda este valabila pentru ORICE punct al corpului nostru, asa ca il putem linisti/vindeca. 

Practic, se declanseaza procesul de vindecare (stare de echilibru) in corpul nostru.
De aceea este necesar sa ne cunoastem pe noi, ca sa stim cand este vorba despre noi si cand despre altii (situatiile altora).
E necesar ca, la inceput/sfarsit de zi, sa ne cream sentimentul de coerenta.
Cand intrebi inima, afli exact raspunsul. El poate veni inclusiv ca sentiment.
Totul se reduce la coerenta (maxima – la 0,10 Hz).
Prin coerenta ii putem vorbi matricii de energie care umple spatiul. Toti participam, adica suntem parte a procesului, a tot ceea ce exista.
S-a dovedit stiintific, ca observatorul schimba ceea ce observa. Cu cat ne uitam (= observam) mai mult, cu atat mai mult influentam (= schimbam = CREAM).
Mecanica cuantica ne ajuta sa intelegem ca realitatea este stabilitate (pulseaza), in timp ce potentialul/posibilitatea este aleatorie – vine si pleaca.
Constiinta preia posibilitatea si o fixeaza, facand-o realitate.
Altfel spus, ideea devine realitate, cand constiinta noastra se concentreaza pe ea si o aduce astfel in concret.

Campul/Matricea este:
-recipientul care contine tot ceea ce exista = toate posibilitatile
-oglinda a ceea ce credem si cream in inima noastra.

Lumea noastra fizica, cea din jurul nostru, reflecta ceea ce se intampla in interiorul nostru. 
De aceea, cand te rogi pentru ceva, recunosti ca iti lipseste si-i consolidezi aceasta pozitie de lipsa. 
E necesar sa simti (sa creezi) ceea ce doresti. 
Nu ceri: simti ceea ce doresti, cu toate simturile.

Inima este cel mai puternic camp electromagnetic din corp. De aceea, cand ai o afectiune in corp, simte ca deja afectiunea ta s-a vindecat, simte echilibrul existent acolo.

Oglinzile iti vorbesc asa:
Oamenii iti pot arata cum esti in acel moment.
Oamenii iti pot arata cum judeci in acel moment.
Oamenii iti pot arata pierderile din acel moment. (Fiecare dintre noi, pentru a trece prin viata, e necesar, uneori, sa renuntam la ceva/cineva important pentru noi.)
Intotodeauna cautam sa fim intregi si putem sa gasim ceea ce ne lipseste la altii, asa ca e necesar sa stim/intelegem de ce suntem atrasi.
Pentru asta, intrebam inima: Ce ma atrage la el/ea? Cand intrebi inima, afli raspunsul exact. (Inima nu minte.)
Viata poate fi considerata un mare ecran, alb stralucitor, dintr-o sala de cinema.
Viata noastra este filmul = ceea ce noi, fiecare dintre noi, proiectam pe ecran. (eu: Mai simplu de imaginat nici ca se poate!!!)

Ciclurile timpului aduc schimbari globale, care aduc schimbari umane. Stim foarte bine (adica e dovedit stiintific!), ca activitatea solara influenteaza activitatea umana. Asadar, exista corelatie.
Natura se bazeaza pe cooperare.
Coerenta sustine cooperarea.
Ce putem face cu extremele? Chiar le putem influenta!!!!!
HeartMath (Institutul Inimii), pe langa multe, multe, multe minunate lucruri pe care le  realizeaza, a initiat un proiect (ICG – Initiativa coerentei globale).
Scopul: Modificarea constiintei globale de la haos si instabilitate, la coerenta si cooperare.
Masurarea se face prin senzori proprii, amplasati pe toata suprafata Pamantului. Acum sunt functionali cinci, iar in final vor fi 12. ICG este functional in 86 de tari (si in Romania) si oricine poate intra pe www.glcoherence.org ,pentru a contribui la campul cooperarii.
La baza sta constatarea (facut prin masuratori nenumarate, de catre satelitii de pe orbita – se stie deja foarte bine ce mare a fost impactul in campul Pamantului, in ziua de 11.09.2001) ca inima noastra, prin coerenta sa, poate influenta campul geomagnetic al Pamantului. Asta inseamna ca putem crea coerenta la nivel planetar. Se formeaza un cerc absolut minunat: coerenta individuala duce la cea sociala, care duce la cea globala, care se resimte in cea individuala....
Punctele de rascruce sunt puncte de intoarcere, de inflexiune: Natura ne da posibilitatea sa facem alegerile corecte, inainte de a ajunge la varful crizei.
Acum traim un moment de rascruce.

Acum noi avem de facut o alegere. Alegem noi noile descoperiri/cunostinte sau nu?
Cheia este rezilienta, adica abilitatea de a te intoarce la o situatie sanatoasa/normala de a trai, dupa o situatie stresanta.
Acum, in aceste momente din viata noastra/a Pamantului, putem gandi si trai fiecare intr-un mod nou, fara a mai fi necesar sa ne intoarcem la ceva asemanator din trecut.
Acum suntem intr-un timp al extremelor, in care e necesar sa ne asteptam (sa fim pregatiti) la orice. De aceea ne este necesara gandirea rezilienta.

Cheile ei sunt:
-autocunoasterea
-simtul sperantei: avem toate instrumentele (interioare, in primul rand) ca sa facem fatza schimbarii
inima noastra
-relatiile personale puternice
-semnificatia personala a lumii.

Unealta fundamentala este sa schimbam intrebarea:
modul vechi: Ce pot sa obtin de la lume?
modul nou: Ce pot sa impartasesc cu aceasta lume care se naste acum? Cum pot contribui? Ce pot oferi?
Schimba-ti intrebarea, in orice moment de cumpana!!!!!
Rezilienta personala inseamna ca adevarata schimbare este sa creezi un mod nou de a face lucrurile si lumea le va schimba.
Nu schimbi, luptand impotriva a ceea ce nu-ti place. Lupta amplifica haosul. Campul/Matricea poate fi orice alegem noi sa fie: haos (lupta) sau coerenta (modul nou, care arata ca cel vechi e depasit).

Abordarea lumii care apare presupune:
adaptare la schimbarea climaterica
adaptare la distrugerea vechilor locuri de munca
adaptare la o noua economie.

Rezilienta o putem realiza prin localizarea (identificarea) vietii – economie, resurse, servicii, finante.
O perioada extrema este catalizatorul schimbarii (ex. - colaborare individuala/globala).
Asadar: ce alegem?
Distrugere sau Transformare?
Adica:
Frica sau Iubire? Pace sau razboi?
DE NOI DEPINDE.
Multumesc/Multumim, Gregg Braden!
si Mariana G

Niciun comentariu:

Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro