Va fac o invitatie la calatorii ( nu doar fizice) in locuri unde am invatat foarte multe.
Xuan Kong Si : Manastirea budista chinezeasca suspendata
Templul suspendat este construit intr-o stanca abrupta in Jinlong Canyon, langa Muntele Heng in provincia Shanxi.
Coridoarele de trecere si incaperile sale sunt construite pe contururi stancoase utilizand cavitatile si aflorimentele naturale.
Caldirile sunt unite prin coridoare, poduri si treceri din lemn.
Impreuna cu Yungang Grottoes, Templul suspendat este o atractie turistica si istorica importanta in zona Datong. Cel mai apropiat oras este Datong, la 65 kilometrii nordvest.
ISTORIC : Templul a fost construit in 491, si a supravietuit mai mult de 1400 ani. Vechea manastire a fost largita si modernizata in timpul dinastiilor Ming (1368-1644) si Qing (1644-1911).
Cum poate o asemenea cladire sa reziste la vanturi si furtuni atatia ani?
Templul suspendat este o minune arhitecturala . O teorie unica a fost aplicata pentru constructia sa. Grinzile transversale au fost inserate pe jumatate in stanca ca fundatie si stanca din spate a devenit astfel suport . Vazuta de jos , manastirea suspendata apare ca fiind un castel in aer. Inauntrul sau arata ca temple similare.
Dupa caracterizarea specialistilor , manastirea mixeaza elemente de mecanica , estetica si budism foarte rare si este un simbol si o mare realizare culturala a poporului chinez.
Una dinte atractiile sale consta in faptul ca include 3 credinte : Budism, Taoism, Confucianism. In manastire , statui ale lui Sakyamuni, Confucius and Laotzu , apar impreuna, ceea ce este neobisnuit.
De ce sa fie construita o asemenea manastire? Localizarea este primul motiv; construind pe stanca, se ofera protectia impotriva inundatiilor iar varful muntos apara impotriva ploilor si zapezii ; muntii inconjuratori diminueaza problemele datorate insoririi prelungite. Alt motiv este un principiu al Taoismului: fara zgomote, inclusiv ale pasarilor si animalelor; deasupra pamantului toate zgomotele sunt atenuate sau dispar .
Puterea lui Cinci ~ (241)
Acum 12 ore
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu