joi, 13 noiembrie 2008

Acupunctura spatiului


Idei pentru acupunctura spatiului

Doresc sa discutam despre arta si stiinta de a trai in armonie cu mediul inconjurator, folosind cunostinte multimilenare, aplicate combinat cu religia crestina .
Astfel vom reusi adaptarea cunostintelor energetice orientale la energetica spatiului nostru romanesc crestin.
Oricand sunt aplicabile cunostiintele stravechi extrem-orientale despre forme si energie,care considera Qi-ul ca "respiratia vietii", forta care alimenteaza cresterea si dezvoltarea Universului, Pamantului si Omului.
Qi-ul se acumuleaza, disperseaza,extinde si condenseaza;se misca repede si incet,spre interior sau exterior,sus sau jos,pe cai drepte sau curbe,influentat permanent de forme si relief. Este purtat de vant si retinut de apa.Toti suntem produsul acestui qi si supusi influentei lui extraordinare.
Definitia generala poate fi facuta pentru trei fome de Qi :
-Qi universal -din relatia cu Creatorul si Universul, stelele si planetele sistemului nostru solar, cel care este independent de noi.
-Qi pamantesc-din relatia cu relieful, arhitectura si influentele magnetice terestre, printre care traim zi de zi,si pe care il putem imbunatati prin armonizari.
-Qi uman-imprimat in momentul nasterii.
Tinand cont de orientarea magnetica a spatiului ,se pot cauta amenajarile si remediile cele mai potrivite, pentru a imbunatati
Qi-ul pamantesc si a imprima un ciclu energetic pozitiv, creativ, care favorizeaza prosperitatea, sanatatea si bunele relatii.
In traditia orientala se folosesc cele 5 faze ale qi-ului (foc,pamant,metal,apa si lemn) care se sprijina,potenteaza sau epuizeaza reciproc.
Dar se pot folosi o multime de alte remedii, bazate pe influente spirituale si religioase.
Orice acupunctura despre care vorbim priveste atat corpul uman cat si ambientul in care traim si lucram.
Spre exemplu daca dorim a rezolva pozitiv o problema de sanatate sau familie, apelam la ajutorul arhanghelului Zadkiel, incercand influente ale culorii violet.
Dintre arome apelam la cuisoare pentru vindecare, creativitate, protectie, lavanda pentru iubire ,pace interioara, echilibru, confort, eliminarea conflictelor, portocal contra depresiei si izolarii, obsesii sau vicii, trandafir pentru iertare si armonie, impotriva geloziei si abuzurilor, pin pentru intelegere, acceptare, rabdare, incredere in sine si vindecarea rusinii, santal pentru liniste, veselie, vindecare, contra agresivitatii si egoismului, musetel pentru pace si veselie, impotriva resentimentelor si indiferentei.
Tot astfel ne ajuta muzica New Age cu tonuri inalte iar acestea sunt totodata si remedii pentru probleme tiroidiene si fumat.
Pentru rezolvarea unei probleme legate de cariera, apelam la arhanghelul Sandalphon, la culoarea rosu, arome ca scortisoara, ghimbir, vertiver, piper negru, care aduc securitate, rezistenta, protectie, energie fizica, putere, simt practic, curaj, fermitate, vigoare, prosperitate, bani, si combat confuzia, indecizia, oboseala, lipsa de scop, stresul, iritabilitatea.
Putem folosi orice muzica viguroasa,de tobe si elemente sonore din natura si simultan se va lucra pentru vindecarea suprarenalelor, obezitatii, constipatiei, sciaticii, oricaror probleme osoase, a alcoolismului.
Armonizarea lucreaza simultan pentru sanatate personala, familiala si reusita intregii noastre vieti.
Oricand putem apela pentru ajutor la ierarhiile spirituale,la influenta culorilor,sunetelor-chiar si a vocalelor folosite ca mod de manifestare a iubirii divine, a imaginilor benefice, mineralelor si plantelor benefice mentionate si in Biblie.
Fiecare din noi suntem sisteme deschise, in continua transformare. Daca nu reusim sa fim total permisivi la lumina, iubire si compasiune, avem de ales intre aceste multiple metode de completare a noastra pentru perfectiune.
Ori de cate ori culorile, mirosul, imaginile, sunetele va atrag ,ele va modifica Qi-ul personal, lucreaza pe chakrele dvs. si pe sistemul personal de relatii.
Invatand starea de relaxare si meditatia, intuitia functioneaza, si de fiecare data cand ajungem, in natura inconjuratoare,in ambient, in contact cu ceea ce avem nevoie, simtim cum lucreaza asupra noastra pentru corectare catre echilibrul perfect = arhetipul divin al fiintei umane perfecte.
Nu doar alimentele (plantele) pot fi “medicamentele” noastre ci tot ceea ce ne inconjoara, de fapt tot ceea ce ne alimenteaza energetic ca si fiinte complexe.
Asa cum planeta noastra evolueaza,evoluam impreuna cu ea, consolidand reintoarcerea la divin.

Niciun comentariu:

Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro