miercuri, 2 decembrie 2015

Adevăruri de bază ale Evoluției Spirituale

(4 nov. 2015 de la

S.B.: redau mai jos un mesaj de la Arhang. Mihail, primit și publicat de channelerul Ronna Herman în data de 27 feb.2015, sub titlul „ Spiritul și Sufletul și Noua Piramidă a Luminii în Meditație”
(prima parte)
A.A. MIHAIL:  
Iubiți Maeștri,
V-ați întrebat vreodată care este diferența dintre voi, "Sufletul" și voi, "Spiritul"?
Ce este Sufletul? Din ce este acesta alcătuit? Care îi este originea? Ce se va întâmpla cu Sufletul atunci când omul moare sau transcende? Unde va ajunge el după ce părăsește corpul fizic? Puteți deveni un „suflet pierdut”? Are Sufletul vostru nevoie să fie salvat dacă de-a lungul vieții trupului, ființa a păcătuit?
Toate aceste întrebări și le-a pus omenirea voastră de la prima ei încarnare (pe Pământ sau altundeva).
Permiteți-ne să vă dăm câteva răspunsuri concise pentru o înțelegere corectă și mai deplină a realității.
Încercând să vă dăm tuturor această înțelegere, știm că vor fi și dintre cei care nu se vor lăsa convinși, din cauza nivelului lor actual de evoluție. 
Ca întotdeauna, vă rugăm să vă utilizați discernământul și să acceptați că sunt adevărate doar acele explicații care rezonează cu inima și Sufletrul vostru.
La nivel cosmic sau Omniversal, fiecare dintre voi este "Spirit", o fațetă sau o rază de esență divină emanată din miezul inimii Creatorului Suprem.
La acel nivel, sunteți pe deplin conștienți de cine sunteți și de conexiunea voastră cu Creatorul Suprem; sunteți absolut conștienți și știți că aveți identitatea "EU SUNT".
La nivel universal, voi sunteți niște co-creatori divini trimiși în universuri printr-o mare lumină Divina pentru a co-crea lumile fără de sfârșit ale Cosmosului, în numele nostru și al Tatălui / Mamei Dumnezeu. 
La nivel de Spirit și de Suflet, voi sunteți conștienți de Planul Divin General pentru acest univers și ați înțeles de la început că aveți dreptul de a face acest „joc” al vieții, așa cum credeți voi de cuviință, acționând conform liberului vostru arbitru. 
În funcție de dimensiunile pe care vi le-ați ales ca să le populați, și în funcție de nivelul evolutiv la care ați ajuns, voi vă puteți aminti sau nu originile voastre divine și scopul pentru care ați fost trimiși în univers. 
Ca Spirit, componentă a "Razei Divine", voi sunteți ființe grandioase de Lumină care au abilitatea de a-și trimite în diverse locuri din univers fațete (aspecte sau sub-raze) din esența voastră. De ce le trimiteți? Pentru a îndeplini dorința Creatorului de a vă multiplica cunoașterea prin experiențele pe care decideți să le efectuați. La rândul lor, și aceste „bucăți” din voi se multiplică și se răspândesc în infinitul creației, cu același scop. Fiecare aspect are sufletul și conștiința sa, care lucrează absolut independent de celelalte. Însă, oricând și pentru totdeauna, între ele rămân legături care, la un moment dat, pot fi activate. Toate aceste suflete, descendente din sufletul principal (rădăcină), formează grupuri de suflete care aparțin unei descendențe și care se cheamă Sufletul Cumulativ. 
Voi, cei care sunteți întrupați și vă aflați acum pe planeta Pământ, sunteți unele dintre acele scântei plecate din Esența Creatorului. Voi, precum și multitudinea celorlalte aspecte, aveți sufletul vostru individual, pendinte de Sufletul Colectiv, format la un anumit nivel al descendenței, vă trăiți viața și experimentați independent unele de altele. 
Cândva voi ați plecat în necunoscut, în zone nelocuite ale Creației, din dorința de a crea, prin liberul vostru arbitru, stări existențiale prin care altcineva n-a mai trecut. Tot ceea ce creați, tot ceea ce acumulați din experiențe, este darul vostru pe care-l veți încorpora în Conștiința Universală care, în cele din urmă, se va regăsi în inimaginabila Minte Cosmică.
Corpul vostru fizic este un vas de utilitate temporară, menit să vă ajute să vă adaptați condițiilor pe care vi le poate oferi Mama voastră Pământ. Acest vas, pe scurta sa durată de viață, va fi gazda Sufletul și scânteii divine (Spiritul). Acest Spirit sau Conștiință Divină este "esența vieții" și vi s-a dat pentru ca totdeauna să aveți un „colac de salvare” pentru vremuri când, s-ar putea să treceți prin „furtună”. Indiferent cât de mici sau de neînsemnați vă considerați, mereu veți fi însoțiți de această scânteie divină, pentru ca atunci când vă „pierdeți”, să vă puteți salva, orientându-vă spre țărm.
Sufletul vostru este nemuritor și extrem de cuprinzător. El a călătorit de-a lungul unui vast spațiu și timp, pentru a câștiga experiență și a-și crește conștiința de sine. El a fost găzduit de multe corpuri fizice, de diferite consitențe, de diferite forme și mărimi. Mai corect ar fi să spunem că Sufletul și-a creat aceste locuințe temporare, în funcție de mediul în care urma să trăiască (pentru a experimenta) și în funcție de programul de viață pe care și l-a întocmit înainte de încarnare.
Esența fiecărei vieți este gravată în adâncul fiecărui suflet precum și în Înregistrările Akashice. Nimic din ceea ce este esențial nu se pierde.


În viața fiecărei ființe vine un moment în care prevederile programului au fost îndeplinite iar corpul fizic și-a încheiat misiunea. Atunci, Sufletul își părăsește corpul fizic, pregătindu-se pentru a-și face un bilanț și a-și întocmi un alt program cu care să debuteze într-o nouă viață.
Cu cât ființa se apropie de limita vieții în care se află, cu atât sufletul său este infuzat de o nemulțumire divină care treptat se accentuează și se înfiltrează în conștiința minții umane a acelei entități. Persoana începe să se interiorizeze, și să se concentreze asupra ego-ului său lumesc pentru a-l îmblânzi și a-l convinge să accepte inevitabilul sfârșit al fizicalității sale. Tot în această perioadă, omul începe să-și dorească să se reconecteze la sufletul său și să-și apropie aspectele răspândite în univers.

În viețile trecute și epocile de mult depășite, "reuniunea de suflet și de spirit" era un eveniment puternic individualizat în care unele ființe, aflate la limita existenței lor fizice, cunoșteau cu exactitate data părăsirii corpului fizic și modul în care aceasta se va produce. (Nota C.M.: acest subiect este prezentat pe larg în cărți precum „MILAREPA”, „POVESTEA UNUI LAMA TIBETAN”, „AUTOBIOGRAFIA UNUI YOGHIN”, „CU MISTICI ȘI MAGICIENI ÎN TIBET” etc).


În curând, aceasta nu va mai fi o particularitate rar întâlnită. Perioada de "trezire în masă", va face ca marea majoritate a ființelor umane, aflate în ascensiune, să cunoască acest moment al despărțirii de trup.
Veți avea posibilitatea conectării cu multiplele fațete (aspecte) ale familiei voastre de Suflet, cu Sinele vostru Superior, cu multele voastre supra-sufletele și chiar cu Dumnezeul vostru (EU SUNT).
De la nivel cosmic, Creatorul Suprem își trimite din ce în ce mai pregnant, mai prezent, Strălucirea de Sine prin Marele Soare Central, ale cărui fluxuri de Lumină vor ajunge pe Pământ, după ce vor fi filtrate corespunzător, pentru a vă asigura protecția. Aceste fluxuri rareori vor veni în mod direct ci prin intermediul Soarelui vostru local. 
Sufletul poate fi descris ca un Atom, o sămânță în care pulsează forța vieții și care este localizat în zona inimii, în miezul acestei semințe – atom și are forma unui romb. 
În prezent, acest romb divin este în curs de activare, aceasta făcându-se prin iradierea multiplelor fațete cu fluxurile luminoase trimise de Dumnezeu.

La aceia care sunt prinși încă în iluzia creată de dimensiunile joase, Spiritul poate fi doar o mică scânteie de viață în zona inimii. Pe măsură ce ființa se trezește și se deschide Divinității, această infimă scânteie se revigorează, se dilată și înflorește, căpătând o din ce în ce mai mare putere, până când devine un puternic „Centru Solar al Inimii”, care va cuprinde plexul solar, inima, zona timusului și a gâtului. În această etapă, mica scânteie, devenită un puternic soare luminos, poartă denumirea de Tripla Flacără iar inima devine sediul Sufletului.

Sufletul comunică atât prin intermediul corpului emoțional cât și al corpului mental, fluxul emoțional croindu-și drum prin centrul inimii, spre minte (prin glanda pineala), ajungând să „aprindă” pachetele Luminii-înțelepciunii stocate în zonele vibraționale superioare ale creierului. Când conexiunea este completă, vasul fizic începe să culeagă recompensele printr-o mai bună sănătate și vitalitate, precum și prin stabilirea unei mai profunde conexiuni cu toate organele corpului, pe care începe să le înțeleagă din ce în ce mai bine și chiar să poarte un „dialog ”cu fiecare dintre ele. 

Marile Ființe de Lumină au venit pe Pământ să fie exemple și pentru a vă arăta multele căi care duc la iluminare.
Alegeți calea care rezonează cu sufletul și inima voastră, calea reintegrării cu Sufletul și Spiritul vostru Interior. 
Multe dintre aspectele voastre din univers se află în dimensiuni superioare. 

În această perioadă, noi ne vom concentra atenția mai ales asupra acelor suflete care au un mai înalt grad de armonie, și care au început să se reîntregească cu multiplele aspecte pe care le au răspândite în vastele domenii ale Creației.

Arhanghelul Mihail:

Traducere Const. Mihăilescu 
http://goldenageofgaia.com

Niciun comentariu:

Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro